Wc duguláselhárítás házilag

19 jan

Általában Wc dugulás a wc csészék belső felületének az elvízkövesedése miatt alakul ki, amelyen könnyen megtapad a wc papír és egyéb beleöntött konyhai hulladék, majd kialakul a dugulás. Problémát okozhat még a csővezeték keresztmetszetének az alul méretezése és a lefolyóvezeték lejtésének nem megfelelő szöge. De dugulás alakulhat ki akkor is, ha ez a dőlésszög túl nagy. Ugyanis ebben az esetben az öblítővíz túl gyorsan és könnyen elfolyik és a csőben megmarad a papír és a fekália.


Wc eldugulás lehet…

A wc eldugulását okozhatják még a beleejtett wc illatosító kosárkák, törlőkendők, intim betétek, ételmaradékok és a felmosóvízzel kiöntött rongydarabkák. Ezekre különösen megéri figyelni, hogy ne kerüljenek bele a lefolyó csőbe. Dugulás alakulhat ki a kevés öblítővíz használata miatt is.
A mai napig az egyetlen és legjobb módja a dugulás házilag való megszüntetésének a wc pumpa. Engedje tele a kagylót vízzel, majd a pumpa hirtelen fel és le mozgatásával hozzon létre vákuumot a lefolyó vezetékben és amennyiben nem túl nagy még a dugulás, akkor ennyivel meg is szüntethető a dugulás. Ez a módszer bővíthető még tisztítószer beleöntésével, amit lehetőleg egész éjszakára benne hagyunk, majd másnap nagyobb mennyiségű forró vízzel leöntjük. Ezután megismételjük a wc pumpával a vákuum keltést.
Azonban vannak nagyon makacs szennyeződések, amelyek a csővezeték belső falához olyan mértékben hozzá vannak tapadva, hogy speciális felszerelés nélkül szinte lehetetlen azt onnan eltávolítani. Ilyen esetben mindig célszerű duguláselhárító szakembert hívni.

Hozzászólás